Dzisiaj jest: Piątek, 17 sierpnia 2018 r., Imieniny: Jacka i Mirona

Kobiety w obszarze transportu - Europejska Platforma dla zmian w transporcie

Krajowa Sekcja Morska przyłączyła się do Kampanii dla równych szans w transporcie. W związku z profilem naszej działalności skupiamy się na transporcie morskim.

ETF na temat przyszłości sektora morskiego

W przyszłości żegluga nadal będzie potrzebowała wykwalifikowanych specjalistów morskich : Komisarz Bulc wysłuchała opinii ETF na temat przyszłości sektora morskiego.

Nowy Biuletyn Morski Krajowej Sekcji Morskiej

Zapraszamy do zapoznania się z kolejnym wydaniem Biuletynu Morskiego. Na okładce publikujemy zdjęcie ostatniego polskiego transatlantyku TSS „Stefan Batory”. Gdyby opisać życiorys Stefana, brzmiałby w skrócie tak: TSS Stefan Batory „urodził” się i dzieciństwo spędził w Holandii, po osiągnięciu dojrzałości przypłynął do Polski, podróżował po całym świecie, oddal życie w Turcji. Był jednym z najbardziej rozpoznawalnych statków w historii polskiej marynarki handlowej.  Zanim stał się Stefanem Batorym, nosił nazwę Maasdam. Stępkę pod budowę statku położono 19 grudnia 1950 r. w Stoczni Schiedam w Holandii. Przekazany został do eksploatacji 11 lipca 1952 r. jako czwarty transatlantyk armatora NASM/HAL z Holandii.

Ogólnoświatowy operator portowy ICTSI niechętnie widziany w Afryce

International Container Terminal Services, Inc. (ICTSI) to firma założona w grudniu 1987 roku na Filipinach, która w 1994 roku rozpoczęła agresywny międzynarodowy program ekspansji. Asian Development Bank wskazał ją jako jednego z pięciu największych operatorów terminali morskich na świecie. ICTSI prowadzi obecnie aktywny program pozyskiwania nowych koncesji terminalowych w Azji, Australii, na Bliskim Wschodzie, w Afryce, Europie i obu Amerykach*.

Bezpieczeństwo pracy marynarzy

Wytyczne w sprawie wdrażania postanowień dotyczących bezpieczeństwa i higieny pracy (BiHP) – Konwencja Pracy na Morzu, (MLC) 2006).

Razem wpisów: 264   Wpisów na stronie: 5    Strona:3 z 53

<-5 poprzednich   1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 53    5 następnych ->

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w formularzu, dla potrzeb niezbędnych do subskrybcji newslettera - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.