Dzisiaj jest: Piątek, 17 sierpnia 2018 r., Imieniny: Jacka i Mirona

Pożegnaliśmy bohaterów! Pogrzeb oficerów Marynarki Wojennej zamordowanych przez komunistów

Trzech oficerów Marynarki Wojennej - komandorzy Stanisław Mieszkowski, Jerzy Staniewicz i Zbigniew Przybyszewski - zostało zabitych strzałami w głowę w grudniu 1952 r. w więzieniu na warszawskim Mokotowie"

Nadzór i inspekcjonowanie Usług Naboru i Pośrednictwa Pracy dla Marynarzy (SRPS) oraz skarg marynarzy

Nadzór i inspekcjonowanie SRPS - Systemy nadzoru i inspekcjonowania licencjonowanych, certyfikowanych lub w inny sposób regulowanych RPS (Usługi Naboru i Pośrednictwa Pracy) wydają się nie istnieć w wielu krajach wybranych do niniejszego studium, nawet w krajach, które ratyfikowały MLC, 2006. Istnieją przypadki, gdzie nadzór wykonywany jest przez władze krajowe (np. Chorwacja, Chiny), a w innych przez RO (Uznana Organizacja) (np. Holandia).

Unijni partnerzy społeczni za przyspieszeniem prac dotyczących poprawy bezpieczeństwa i warunków pracy w rybołówstwie

9 listopada 2017 roku , podczas dorocznego posiedzenia plenarnego unijni partnerzy społeczni w sektorze rybołówstwa (Europeche* i ETF**) spotkali się z wyspecjalizowanymi agencjami Narodów Zjednoczonych, które odgrywają kluczową rolę w dziedzinie bezpieczeństwa rybaków na morzu oraz zabezpieczenia warunków ich pracy.

Prezentacja projektu TRENDS z Kongresu ETF 2017

Współfinansowany przez UE (Unia Europejska) projekt ETF "TRENDS - antycypowanie wpływu i tendencji zmian w transporcie na zatrudnienie, warunki pracy, profesje i kwalifikacje" realizowany był w okresie od listopada 2015 do kwietnia 2017.

Głównym celem projektu jest stworzenie strategii antycypowania zmian w transporcie w kontekście rozwoju gospodarczego & globalizacji, zmian technologicznych: automatyzacji & cyfryzacji, zmian demograficznych i zmian klimatycznych.

Zmiany te będą miały wpływ na zatrudnienie w transporcie, warunki pracy, potrzeby kwalifikacyjne i doprowadzą do przesunięcia w zawodach transportowych.

Zmiana przebiegu korytarza tranzytowego w Zatoce Adeńskiej

Informujemy, iż Zjednoczone Siły Morskie (CMF Combined Maritime Forces) czyli międzynarodowe partnerstwo działające na rzecz zwalczania aktów piractwa podjęło decyzję o rozszerzeniu korytarza morskiego, patrolowanego przez jednostki marynarki wojennej.

Razem wpisów: 264   Wpisów na stronie: 5    Strona:4 z 53

<-5 poprzednich   1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 53    5 następnych ->

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w formularzu, dla potrzeb niezbędnych do subskrybcji newslettera - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.