Dzisiaj jest: Piątek, 17 sierpnia 2018 r., Imieniny: Jacka i Mirona

Program pracy Europejskiej Federacji Transportowców (ETF).

Informowaliśmy w naszym „Biuletynie morskim”, że Jacek Cegielski – Zastępca Przewodniczącego Rady Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ „Solidarność” został wybrany do władz ETF na V Kongresie Europejskiej Federacji Transportowców.

Kongres ETF przyjął m.in. główną uchwałę kongresową, która jest programem pracy ETF. Program pracy składa się z trzech części:

1. Fair Transport dla Europy - Nasza wizja - Nasze cele.
  2. Program Pracy 2017 - 2022.
  3. Programy Pracy Sekcji i Komitetów: Sekcja Transportu Drogowego, Sekcja Transportu Morskiego, Sekcja Kolejnictwa, Sekcja Dokerów, Sekcja Lotnictwa Cywilnego, Sekcja Śródlądowych Dróg Wodnych, Sekcja Rybołówstwa, Komitet Miejskiego Transportu Publicznego, Komitet Kobiet (do dołączenia po Konferencji Kobiet), Komitet Młodzieży (do dołączenia po Konferencji Młodzieży).

DYKASTERIA DS. PEŁNEGO ROZWOJU CZŁOWIEKA

Przesłanie na Niedzielę Morską 2017

(9 lipca 2017)

W naszym codziennym życiu jesteśmy otoczeni wieloma przedmiotami i korzystamy z różnych przedmiotów i produktów, które są do nas transportowane drogami morskimi. Trudno nam wyobrazić sobie, że za tymi przedmiotami kryją się twarze marynarzy, którzy zapewnili statkowi bezpieczną żeglugę i doprowadzili bezpiecznie towary do portu.

DIALOG I NEGOCJACJE W PŻM - WOJEWÓDZKA RADA DIALOGU SPOŁECZNEGO W SZCZECINIE

Dnia 06.07.2017 roku odbyło się posiedzenie Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego w Szczecinie. Jednym z tematów omawianych podczas rady była sytuacja w PŻM.

W obradach, na zaproszenie Krzysztofa Kozłowskiego – Przewodniczącego Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego, Krajową Sekcję Morską Marynarzy i Rybaków NSZZ „Solidarność” reprezentowali: Andrzej Kościk – Przewodniczący Rady, Adam Mazurkiewicz – członek Prezydium Rady.

W spotkaniu uczestniczyli m.in.: Mieczysław Jurek – Przewodniczący Zarządu Regionu Pomorza Zachodniego NSZZ „Solidarność”, Paweł Kowalski – Przewodniczący Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” w PŻM, Paweł Brzezicki – Zarządca Komisaryczny PŻM, Grzegorz Witkowski – Wiceminister Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz przedstawiciele OPZZ, Forum i związków zawodowych PŻM.

Nowy Biuletyn Morski KSM już dostępny kwiecień - czerwiec 2017

Informujemy, iż jest już dostępny nowy Biuletyn Morski Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ Solidarność. Zapraszamy do najnowszych wiadomości dotyczących ITF, ETF, spraw krajowych związanych z podatkami i ubezpieczeniami dla polskich marynarzy jak i relacji z innych wydarzeń z krajowego i międzynarodowego rynku żeglugowego.

'' Marynarze z Chorwacji są skarbem narodowym w Chorwacji ...''

„Marynarze z Chorwacji są skarbem narodowym w Chorwacji …” – powiedział Roko Mrvica – przedstawiciel Ministerstwa Morza, Transportu i Infrastruktury z Chorwacji na posiedzeniu Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego w Warszawie w dniu 30.06.2017 roku.
Poniżej przedstawiamy ogólne omówienie systemu socjalnego oraz systemu podatkowego dla marynarzy z Chorwacji w żegludze międzynarodowej.

Razem wpisów: 264   Wpisów na stronie: 5    Strona:6 z 53

<-5 poprzednich   1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 53    5 następnych ->

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w formularzu, dla potrzeb niezbędnych do subskrybcji newslettera - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.