Dzisiaj jest: Piątek, 17 sierpnia 2018 r., Imieniny: Jacka i Mirona

''Solidarność'' w Komitecie Sterującym Sekcji Dokerów Europejskiej Federacji Transportowców - ETF!

11 kwietnia w Brukseli odbyło się spotkanie Sekcji Dokerów ETF. Było to, już ostatnie zebranie Sekcji przed nadchodzącym Kongresem ETF, który odbędzie w maju, w Barcelonie. Na zebraniu zostały przedstawione kandydatury zgłoszone przez afiliantów ETF do Komitetu Sterującego Sekcji Dokerów.

Wesołego Alleluja

Spokojnych, radosnych i błogosławionych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa oraz odpoczynku przy rodzinnym stole. Życzy Andrzej Kościk, Przewodniczący Rady Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ Solidarność

Cracovia - nowy prom we flocie Polskiej Żeglugi Bałtyckiej S.A.

Polska Żegluga Bałtycka S.A. (PŻB S.A.), której jednostki pływają pod marką Polferries, zakupiła prom pasażersko- samochodowy. Będzie on eksploatowany pod nazwą Cracovia. Jak poinformował Polską Agencję Prasową (PAP) prezes PŻB S.A. – Piotr Redmerski, nowa jednostka będzie pływała od czerwca na linii Świnoujście-Ystad.

Biuletyn Marynarski ITF - 2017 już dostępny

Zapraszamy do pobrania nowego Biuletynu Marynarskiego ITF.W tegorocznym wydaniu można przeczytać o najbardziej interesujących k kluczowych wydarzeniach z ubiegłego roku, statystyki ITF jak i porady dla marynarzy związane z konwencją MLC, podejmowaniem pracy, zdrowiem i zżyciem na morzu. Zapraszamy do lektury.

W listopadzie 2017 roku rybacy uzyskają nowe zabezpieczenia

Miliony pracowników sektora rybołówstwa, którzy oczekują na poprawę warunków pracy, uzyskają taką możliwość dzięki Konwencji 188 Międzynarodowej Organizacji Pracy, która wejdzie w życie 16 listopada 2017 roku.

Razem wpisów: 264   Wpisów na stronie: 5    Strona:8 z 53

<-5 poprzednich   1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 53    5 następnych ->

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w formularzu, dla potrzeb niezbędnych do subskrybcji newslettera - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.