Dzisiaj jest: Piątek, 17 sierpnia 2018 r., Imieniny: Jacka i Mirona

Nowy Biuletyn Morski KSM już dostępny styczeń-marzec 2017

Informujemy o nowym wydaniu Biuletynu Morskiego Krajowej Sekcji Morskiej. Jest już dostępne on-line i za kilka dni będzie także wersja drukowana. W tym wydaniu Biuletynu polecamy…

Spadek zatrudnienia wśród marynarzy UE

„Shipping is out of sight and therefore out of mind” „Co z oczu to z serca” – pod takim hasłem Europejska Federacja Pracowników Transportu (Federacja Związków Zawodowych) zaznacza ponownie problem spadku zatrudnienia wśród unijnych marynarzy.

Ratujmy ostatnią polską firmę hydrotechniczną

Strona Pracowników Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego reprezentowana między innymi przez Krajową Sekcję Morską wystąpiła z wnioskiem o podjęcie działań zapobiegającym upadku Przedsiębiorstwa Robót czerpalnych i Hydrotechnicznych PRCiP i zwolnieniom pracowniczym.

Wzrasta ilość porwań marynarzy dla okupu

Według informacji prasowej przekazanej przez Międzynarodową Federację Transportowców (International Transport Workers’ Federation - ITF), niemiecki związek zawodowy (Ver.di), rosyjski związek zawodowy (SUR) i ukraiński związek zawodowy (MTWTU) na początku lutego 2017 roku u wybrzeży Nigerii piraci uprowadzili siedmiu rosyjskich i jednego ukraińskiego marynarza. Porwani marynarze płynęli frachtowcem BBC Caribbean z Duali w Kamerunie do Las Palmas na Wyspach Kanaryjskich. Jednostka pływa pod banderą Antiqua i Barbuda i należy do niemieckiej spółki Brise Schiffahrt GmbH & Co KG.

Kampania ETF - Mówimy NIE przemocy wobec kobiet w miejscu pracy branży transportowej

Jednym z najważniejszych priorytetów ETF planu działania do roku 2017 jest walka z przemocą wobec kobiet zatrudnionych w sektorze  transportu. Sektor transportu jest uważany za jeden z sektorów  z najgorszym wynikiem w dziedzinie nierówności i przemocy wobec kobiet.

Razem wpisów: 264   Wpisów na stronie: 5    Strona:9 z 53

<-5 poprzednich   1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 53    5 następnych ->

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w formularzu, dla potrzeb niezbędnych do subskrybcji newslettera - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.